Τοποθεσία


Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/harakimare.gr/public_html/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 2291

Λίγα λόγια για το Χαράκι

“Το Χαράκι προσφέρει μοναδικές, αναζωογονητικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας συνδυάζοντας την ξεκούραση με τις σύγχρονες ανέσεις, χαρίζοντας απλόχερα και τα κλασικά και τα σύγχρονα.
Πολύ απλά οι πελάτες μας λένε ότι είναι ένας επίγειος παράδεισος (Heaven on earth).”

Το Χαράκι, ένας από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στο νησί της Ρόδου, απέχει μόλις 38χλμ από το κέντρο της πόλης της Ρόδου και συνδυάζει παραθεριστικά θέλγητρα με την ηρεμία του ψαροχωριού μιας άλλης εποχής… Το καλοκαίρι φιλοξενεί επαναλαμβανόμενους επισκέπτες αλλά και νέους…προσήλυτους στη γοητεία του, μια και το Χαράκι, με τις ομορφιές του, δίνει τον τόνο και το χρώμα σε ένα τοπίο ολότελα ξεχωριστό.

Το Χαράκι βρίσκεται στην αρχή μιας πανέμορφης παραλίας, μήκους 5χλμ. Ποικίλο και όμορφα εναλλασσόμενο, το τοπίο του Χαρακιού συνδυάζει τον κολπίσκο, παραδοσιακά κτίσματα, λόφο με το μεσαιωνικό κάστρο του Φάρακλου, αρχαιολογικό ενδιαφέρον (ύπαρξη ερειπίων μεσαιωνικού ζαχαρόμυλου) και γειτονικές δαντελωτές παραλίες με ονειρικά νερά, βράχια και σπηλιές, όπως η “Κόκκινη άμμος” και η Αγία Αγάθη όπου μπορεί κανείς να απολαύσει θάλασσα με αβαθή νερά, ήλιο, ψιλή άμμο, και θαλάσσια σπορ.

Η απλότητα, η ηρεμία, οι εξαιρετικές υπηρεσίες και κυρίως η φιλοξενία προς τους επισκέπτες, είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Χαρακιού και ένα από τα στοιχεία που το κάνουν έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς της Ρόδου.

Στα παραδοσιακά εστιατόρια μπορείτε να γευτείτε όλα τα είδη της φημισμένης, υγιεινής ελληνικής κουζίνας. Στις παραλιακές καφετερίες μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ το γλυκό ή το ποτό σας δίπλα στο κύμα.

Η θέση του οικισμού είναι ιδανική για την πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ή για διασκέδαση και ψώνια σε άλλα σημεία του νησιού.

Η ανάβαση στο κάστρο του Φαρακλού αποζημιώνει τον επισκέπτη με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Σημειώνεται ότι η Λίνδος απέχει περίπου 15χλμ με το αυτοκίνητο. Τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων που λειτουργούν στο Χαράκι διαθέτουν ποικιλία για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

 

 


--